Header afbeelding

Markiezen

Als het om buitenzonwering gaat zijn markiezen toch wel een heel mooie oplossing om een schaduwrijke plek te creëren. Denk niet dat een markies alleen geschikt is voor een woning uit de jaren 30, 40 of 50 of een luxe villa. Markiezen sieren gevels van heel wat moderne woningen en zorgen voor een verrassend effect. Vooral als de kleur van het doek wordt afgestemd op de kleur van de gevel, ontstaat een bijzondere uitstraling. Markiezen zijn simpelweg mooi en beschermen ook nog eens optimaal tegen de zon, van welke kant deze ook opkomt.

De beste materialen

Voor markiezen worden alleen de beste materialen gebruikt. Naast doeken van uitmuntende kwaliteit, wordt ook aan de verdere constructie hoge eisen gesteld. Het frame draagt in feite de markies en moet tegen een stootje kunnen. In Nederland kan het immers flink waaien. Het frame is of van aluminium of van hout vervaardigd. Aluminium kent iets minder onderhoud dan de frame van natuurlijk materiaal. Bij een houten frame kan uit meerdere RAL-kleuren worden gekozen, welke natuurlijk de kleuren uit het doek van de markies versterken.

Het doek maakt een markies pas écht af. Kiest u voor gestreept? Geblokt? Of juist een effen dessin? We adviseren u graag bij het maken van een keuze. U bent van harte welkom in onze showroom. En net zoals voor het frame en de verdere constructie, geldt, ook de doeken van onze markiezen zijn van uitmuntende kwaliteit.